Német katonai rendészek esküvője


Bár magyar katonákról is hallani, akik missziós területen kötelezték el magukat egy életre egymásnak (remélhetőleg így is történt), ám a magyar információs nyitottság közkeletűen zárt 🙂
Így marad a külföldi példa, jelen esetben német katonák. Afganisztánban a magyar katonák szoros kapcsolatban vannak a németekkel, elsősorban Mazár-i Saríf, de Kunduz okán is.

A beillesztett youtube videón két Feldjäger (a német sereg katonai rendészei) kötik egybe életüket egy német evangélikus lelkész közreműködésével. Bár a videón elhangzik, hogy ökumenikus esküvőről van szó, ez természetesen csak azért lehet, mert a németek nagyon kényesek, és szerintük a tábori lelkészi szolgálat úgy ahogy van ökumenikus. Egyébként elképzelhető, hogy mindkét fél evangélikus volt (ez nem derül ki a videóból), ez esetben meg végképp kár ökumenikusságról beszélni.

A videóból jól kivehető, hogy egy óriási imaterem áll a katonák rendelkezésére, ráadásul meglehetősen körbe van bástyázva. Katonai érdeklődéssel bíróknak ajánlom a tábor megfigyelését 🙂

Németül nem tudók ne aggódjanak, nem maradnak le sokról. A lelkész először arról beszél, hogy ilyen még nem történt arra felé, aztán a pár beszél arról, hogy kár, hogy a családjuk erről lemarad, de katonatársak valóban egy óriási család. Végül feladatok elé állították őket a katonák valami véres lepedőt vágtak ki ;), majd a film végén röviden elmondják, hogy mi a két katona feladata, beosztása odakinn.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.