MI EZ AZ OLDAL?

Egy blog harcról és spiritualitásról,
honvédelemről és a katonák lelkéről.

Egy blog

katonalelkészetről,

katonai lelkigondozásról.

Személyes hangvételű, szakmai tartalmú blog katonalelkészetről, katonai lelkigondozásról, a harc spirituális szemléletéről.

Néhány kulcskifejezés, amit érdemes megemlíteni:

…dzsihád: a dzsihád szó szerint Isten útján való küzdelmet jelent. A nyugati világban szent háborúként emlegetik, ám nem a keresztények ellen szól ez, hanem az igaz egy Istenért (magyarul így hangzik: az igaz küzdelemért, a jó és igaz célért). E blogra is azért szánok időt, hogy a harcunk igazabb legyen.
a mundér becsülete: háborút megjárt emberek mesélik: van, amikor már csak egy marad: a becsületed!
a hit harca: Kereszteslovagok. Az a kép él róluk, hogy kegyetlen, elvakult harcosok voltak valakinek vagy valaminek a befolyása alatt. Pedig a lovagi erények a tiszta célokról, a jó ügyben való kitartásról és az igaz célokért való önfeláldozásról szólt; legalábbis elvileg. Az igazi harcot ők sem fegyverrel vívták. Harcosok voltak, és persze emberek. A távol-keleti busido hasonlítható hozzá.
a terrorista szabadságharcos katona: valakinek terrorista, ugyanaz másnak szabadságharcos. Miért hős az áruló, és miért áruló a hős? Miért ítéljük el a háborút, ha dicsőítjük a katonát? (L.F.) A háború a politika, a kultúra folytatása (C. von Clausewitz) vagy sem (J. Keegan)?


Blogjelvényről:
A blog jelvénye egy galamb (a béke egyik szimbóluma), a csőrében viszi a harcot jelképező nyilat. A piros háttér az erőt, a vért (mint életet),  a fehér téglatest benne pedig a blogot szimbolizálja.

Fontos megjegyzések a blogról:
Ez egy személyes hangvételű szakmai blog, témái a fent említett területek.

Ezt a blogot hobbiból írom, saját és mások gondolatait összegzem benne. Forrásaim a sajtóból valók (elektronikus és nyomtatott), az ez alól való kivételek esetében fokozottan figyelek az információ hitelességére és arra, hogy csak olyan jelenjen meg, ami nem sért jogot, becsületet. Ha olyan információ jutna birtokomba, aminek nyilvánosságra hozatala bárkire, bármire veszélyes lehet, természetesen nem teszem ki. A bejegyzésekben felmerülő gondolatok, vélemények nem képviselik sem a Honvédség, sem annak intézményeinek hivatalos álláspontját. A blog határozottan magánvéleményt képvisel. Az információkért hitelességéért felelősséget nem vállalok. Minden – nyilvánosságra még nem hozott – információ, ami egy harmadik személytől érkezik, csak az ő beleegyezése alapján kerül ki a blogra. Amennyiben (mégis) valaki a fentiekkel ellentétes tartalmat és formát tapasztal mielőbb értesítsen a honlapon található elérhetőségen, hogy orvosolni tudjam a helyzetet.

SZABÁLYOK: Szigorúan tartom magam az alábbiakhoz, a kommenteket illetően is:
• 1. pártpolitikáról a blogon szó nem eshet!
[Arra törekszem, hogy politikailag független és semleges blog legyen. (a szó általános értelmében viszont nem, már csak azért sem, hiszen enélkül tagadnám a társadalmat) tehát úm. politizálni nem fogok, de a politikának, mint társadalmi életünk szervezésének alapja itt is helyet kap.]
• 2. a demokratikus jogállam alkotmányos alapelveit tagadó vagy ilyen jellegű tevékenységet kifejtő szervezettel, mozgalommal, csoporttal és megjegyzésekkel nem vállalok közösséget, hozzászólásaikat törlöm (a hivatkozásokat is), amelyek tudtomon kívül a blogon maradnak, azoktól elhatárolódok!
• 3. Vallási kérdésekben (amennyiben az kapcsolatban van a témával) nyitott vagyok az értelmes, kulturált vitára.

Reklámok

1 hozzászólás (+add yours?)

 1. Kovács Bence
  jan 25, 2011 @ 22:10:58

  Tisztelt Szerkesztő !
  Azért keresem meg önt, hogy bemutassam a http://felsofokon.hu/ című weboldalt, és amennyiben sikerült felkelteni a érdeklődését, tisztelettel megkérjem önt blogoljon a mi oldalunkon. A cég célja az volt az oldal létrehozásakor, hogy egy a Wikipediához hasonló internetes tudástárat hozzon létre, azzal a különbséggel, hogy itt olyanok írnák a szócikkeket, akik értenek is hozzá. Tehát arról van szó, hogy egy olyan oldal létrehozása a cél, ahol a különböző szakterületeken blogoló, alkotó vagy csupán érdeklődő emberek megoszthatják egymással a tudásukat vagy felfedezéseiket blogbejegyzések formájában. Ehhez a http://felsofokon.hu/ vezetői egy folyamatosan bővülő, fejlődő oldalt ajánlanak fel. Képzeljék el úgy, mintha az eddig külön külön, vagy kisebb egységekben működő közösségeket, egy nagy és “szépen” kidolgozott tető alá lehetne összefogni.
  Nekem, mint a hadászat szakterület szerkesztőjének, ez lenne a céljom, hogy egy szakmai közösség létrejöjjön, ahol az odalátogató a témával kapcsolatos bejegyzések között nyugodtan szemezgethet, vagy éppen célirányosan keresve biztosan talál kedvére valót. (Én jómagam is “szakmázó” vagyok, hiszen a Nemzetvédelmi Egyetem végzős hallgatója vagyok, és tényleg szívesen ismernék meg sok, a szakma iránt érdeklődő embert.)
  Természetesen, mivel nincsen ingyen ebéd, ezért mi azon túl, hogy lehetővé tennénk számukra, hogy saját hirdetőt hozzon (az ésszerűség keretein belül; nem akarunk reklámblogokat) az általunk a bejegyzéseiben elhelyezett reklámok után járó bevételt is megosztanánk önnel. Természetesen a nálunk létrehozott új blog nem jelenti azt, hogy a már eddig meglévő blogjai, oldalai megszüntetését elvárnánk.
  Cserébe pedig annyit kérünk, hogy blogoljanak továbbra is, az írandó cikkeit, honlapjára kirakandó frissítéseket a mi oldalunkra is töltse fel.
  Végezetül még egy adalék, hogy láthassák, milyen szinten vagyunk. A Hadászat és rendészet szakterület a negyedik helyen jelenik meg a Google-ban a hadászat szóra, pedig még másfél hónapos sincsen és messze nem rendelkezünk olyan szakértelemmel, mint ön.
  Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésétt. ( ha csak olvasója is lesz az oldalnak én annak is rendkívül örülnék)
  Várom válaszát.
  Kovács Bence
  http://felsofokon.hu/, Hadászat szakág szerkesztője

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: