Woke – Kanada – Tábori lelkészek

Mennyire lehet más világnézete egy lelkésznek, mint az állam szeretné?

Az amerikai kontinensen, ahol a tábori lelkészek száma is relatíve és abszolút számban is magas többször kerül a politika kereszttüzébe. Az elmúlt években a gender kapcsán, de főleg az azonosneműek házasságának kapcsán. Vannak ugyanis vallási közösségek, amelyek elfogadják és regisztrálják ezt, és vannak, akik elutasítják. Érdemes tudni, hogy az USA-ban például az egyházi házasság egyben polgárinak is minősül, így ez a kérdés sokkal jelentősebb, mint ha hazánkban lenne.

Legújabban Kanadában csaptak fel a hullámok a fent említett keresztmetszetben. A HETEK hozza a DailyWire írását, miszerint Anita Anand kanadai nemzetvédelmi miniszter április 25-én kiadott jelentése szerint a Védelmi Csoport „nem tudja igazolni” olyan vallású tagok felvételét, amelyek szerinte „bizonyos embereket marginalizálnak, vagy kategorikusan megtagadják tőlük a vezetői pozíciókat”.

A honvédelmi miniszter jelentése hibát talál azokban a vallásokban, amelyek nem egyeznek a kanadai kormány sokféleségről alkotott elképzelésével, és megjegyzi, hogy egyes lelkészek olyan vallásokat képviselnek, amelyek meggyőződése nem tükrözik a sokszínűséget és befogadás és „nem támogatják a nyitott hozzáállást és a sokszínűség előmozdítását.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.