Oroszok – Hévíz – ortodox egyház 2. rész

Meglátogattam a hévizi orosz ortodox templomot. Egyrészt a Magyar Hang egy írása miatt, másrészt Dezső András Fedősztori könyvének ide vágó fejezete miatt, és amit a telexen olvastam róla, és Nikola Gruevszki  miatt is, aki a helyiek állítása és fényképei szerint Hévízen dekkol(t). Dehogy ezek miatt, inkább csak ez inspirált arra, hogy más szemmel nézzek körül, és hogy lássam tényleg elzavar-e egy őr egy amúgy vallásgyakorlási célokat szolgáló épület közeléből, és leginkább azért, hogy lássam a templomot.

A templomban már zajlanak szertartások, ezt a honlapon is meg lehet tudni.

Őr nem volt. Ellenben volt három munkás, magyar rendszámú autóval, akik miután megláttak nagy hadonászásba kezdtek. Először azt hittem, hogy figyelmeztetnek nehogy elessek valamiben. Aztán arra, hogy a fénykép által elnyeli őket az univerzum, ahogy Afrikában gondolták egyesek. A mutogatásuk minden volt, csak nem érthető, a karjukat keresztbe tették.

Oroszul szóltak hozzám (külsejük alapján simán magyar munkásoknak tűntek). Miután mondtam oroszul, hogy csak fényképezni jöttem és egyébként nem tudok oroszul annyira, hogy csevegjünk, próbálkoztam négy-öt idegen nyelven is beszélni velük, de ők csak mutogattak tovább és ecsetelték, hogy oroszul beszéljünk. Jó turista módjára mondtam, hogy fotó, fotó. Erre ők: jólvan, csak menjek már.

Végül, megfordultam, ők autóba ültek, majd bezárták a kaput és elmentek. Igaz, a kapu egy oldalon van, két másik oldalról szabad a bejárás. Ahogy az sem világos, hogy miért csak oroszul tudó munkások vannak ott.

Azért ha egyszer egy szertartáson ott leszek…Я рад, что смог прожить все это

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.