Bahrein és a katolikus katedrális

Az ún. Síita félhold egyik országa Bahrein, ahol a lakosság csaknem fele muszlim, nagyjából fele-fele arányban síita vagy szunnita. Már egy ideje megindult a más vallásúak létszámának növekedése, aminek egyik domináns oka a gazdag ország munkaerőhiányának pótlása okán érkező vendégmunkások.

Így kerültek Bahreinbe például Fülöp-szigetekiek, akik döntő módon katolikusok. Nem meglepő tehát, hogy egy katolikus katedrális (székesegyház) kerül felavatásra és felszentelésre, ami a Neokatekumenális Út kezelésébe kerül.

Ez a közösség, illetve lelkiségi mozgalom a katolikus egyházon belül egy meglehetősen sajátos módon élik meg katolikus identitásukat. Van, aki az evangelikál egyházakhoz hasonlítja őket, hozzátéve, hogy “csak katolikus hittételek mentén”.

Akárhogy is, jól mutatja, hogy az új vallási mozgalmaknak felfutó számai a katolikus egyházon belül is egyfajta hangsúlyeltolódást eredményez mindez, legalábbis globális szinten.

https://www.romereports.com/en/2021/12/07/bahrain-inaugurates-new-cathedral-in-the-desert-supported-by-founder-of-neocatechumenal-way/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.