Koronavírus: Trump a nyertes

A COVID 19 Kínából indult ki, ahol mindmáig a legtöbb fertőzött található. Ez Kína gazdaságának óriási csapás, ami jól jön az USA-nak.

A vírus nem egy ebola, főleg a beteg és idős emberekre veszélyes, így bár a gazdaságot megfekteti, az emberek alapvetően megmaradnak. Szándékosságra nem lehet gyanú, hiszen “a vírus kontrollálhatatlan”, nem alkalmas fegyvernek: gyanúmentesség pipa. Nyugati országoknak is fog fájni, de kevésbé, mint például az amúgy is szegény Indiának.

Közben a szaúdiak növelik az olaj kitermelését, így az oroszoknak is be lehet húzni egy nagyot “gazdasági ököllel”. A szaúdiak az USA szövetségese.

Ahogy Trump fogalmazott: ez egy “külföldi vírus”. Szóval a határokat le kell zárni. Megmondta ő már korábban is, hogy ez a megoldás. Kivéve Anglia, őket beengedjük. Az USA érdeke leválasztani az EU-ról az országot. Így ez is pipa.

Jön az elnökválasztás, Trumpnak minden kézre áll.

A fenti gondolatokkal csak az összefüggések egy szempontból való értelmezésére szerettem volna rámutatni. Ezzel lehet jól bemutatni, hogy egy szempont és egy téma leegyszerűsítése egyszerre jelent csúsztatást, de egyben segítséget egy értelmezési keret megtalálásához. A két véglet ugyanis egyrészt a végtelen relativizálás, a másik a fekete-fehér ítélet. Fontos, hogy ne essünk bele egyik végletbe sem. A végtelen tanulmányok sora és a bulvár sem ad pontos válaszokat. Mégis, ha nincs más információnk, akkor ezekből kell dolgozni. Ha viszont van lehetőségünk, akkor saját tapasztalatot kell gyűjteni. Ezáltal létrehozni egy metaanalízist. Ezzel válik egy elemzés a lehető legpontosabbá.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.