Ezer tölgy lövöldözés

Az USA-ban ma emlékeznek meg a “Thousand Oaks shooting“-ról. 2018 november 9-én egy amerikai (már leszerelt) tengerészgyalogos betört egy bárba, megölve a kidobót, majd bent lövöldözni kezdett.

A lövöldözés után jól megkülönböztethető öltözetű (és feliratú) ruhákban jelennek meg rendőrök, FBI, túsztárgyaló, a Sheriff és a rendőrlelkész.

Hamar kiderült, hogy kiről van szó. 2010 novembertől 2011 júniusig Afganisztánban harcolt.Thomas Burke, aki az elkövetővel harcolt elmondta, hogy akkor érkeztek Helmand tartományba, amikor ott már nagyon intenzív volt a harc.

Burke amikor hazajött PTSD vel diagnosztizálták, ahogy David Longot is, aki elkövette a gyilkosságokat.

Burke a Yale-re kezdett járni teológiát tanulni és azt célozta meg, hogy a PTSD-vel és veteránokkal fog foglalkozni. (A cikkben a ‘pastor’ szó olyan mint a minister, bárkire írható, aki egyházi közösségben szolgál. Burke katolikus, de nem pap.)

A PTSD és az elvesztett végtagok pótlásának kutatása az USA-ban a háborúk folyamán nagy erővel zajlik. Az ilyen esetek is, mint ez a lövöldözés mutatják, hogy nagy felelősség és jelentős következményekkel jár ez a terület.

Burkenek van egy TED előadása a témáról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.