Nacionalizmus ellen a kölni zarándoklaton

tr_kolnKölnben a Béke Világnapja alkalmából, de 19-én Nemzetközi Zarándoklatot hirdettek meg. Az korábbi berlini, jelenleg kölni érsek Dr. Rainer Maria (presbiter osztálybeli) bíboros tartotta a szentbeszédet, akinek beszédét el is olvashatjuk, a zarándoklatot pedig akár videón vissza is nézhetjük. Magyar részről is képviselve voltunk Cseh-Szakál Viktor százados részéről. (Hogy ő ki és miért pont ő volt ott, nem tudni, bár egy paralamenti kimutatásban látni, hogy sokat utazik.) A videón a 42. perctől találjuk meg néhány mondatát, ahol a könyörgésekből olvas fel magyarul. (A magyar Tábori Lelkészi Szolgálatról úgy tűnik lemaradt erről az alkalomról.) A kölni katedrális a világ harmadik legnagyobb temploma, érdemes a videón 53:30-ra tekerni, ahol a kamera alulról indulva végigpásztázza a belsőt.

Videón nézhető másfél órás ünnepség >>

A prédikáció szövege >>

2 thoughts on “Nacionalizmus ellen a kölni zarándoklaton

  1. Azt hittem, hogy hivatalosan zarándoklatnak hirdetett eseményen – már csak hivatalból is – részt kell vennie tábori lelkésznek, jelesül katolikusnak.

    • Valójában a vezérkartól küldeni egy tisztet egy zarándoklatra nemzeti lelkész nélkül több mint furcsa… de ez nem konteós blog, így inkább maradjon költői a kérdés 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.