HermannElég sokat kritizálom a honvedelem.hu-t, most egy igazán kivételes meghajlást teszek előttük. Hosszú idők óta az egyik legjobb és legizgalmasabb munkába fogtak a Zrínyi Kiadóval. Idézem:

“E rendkívül érdekes dokumentum, Hermann Ernő első világháborús hadi- és hadifogolynaplója néhány hónappal ezelőtt került a Zrínyi Kiadóhoz. A mintegy 2500 gépelt oldalt kitevő napló több mint négy év eseményeit mutatja be. Felidézi az érzéseket, a reményt, a megpróbáltatásokat és a hétköznapokat, amelyeket a katonák a csatamezőn, a hadifoglyok pedig a szibériai táborokban éltek meg. A napló szerkesztett változatát júniusban adta ki könyv formájában a Zrínyi Kiadó. …  A blogon egészen 2018. november 17-ig − mindennap egy-egy új bejegyzést teszünk közzé. Felidézve a száz évvel ezelőtti történéseket, valamint tisztelegve a hősök és az áldozatok emléke előtt. “

Ha valaki nem a történelem könyvek elborult általánosításait és egyoldalú réskitöltéseit szeretné abszolutizálni, íme egy nagyszerű lehetőség egy elsődleges forrásból informálódni.

http://www.honvedelem.hu/hadifogolynaplo/

Reklámok