Hadifogolynapló

HermannEl√©g sokat kritiz√°lom a honvedelem.hu-t, most egy igaz√°n kiv√©teles meghajl√°st teszek elŇĎtt√ľk. Hossz√ļ idŇĎk √≥ta az egyik legjobb √©s legizgalmasabb munk√°ba fogtak a Zr√≠nyi Kiad√≥val. Id√©zem:

“E rendk√≠v√ľl √©rdekes dokumentum, Hermann ErnŇĎ elsŇĎ vil√°gh√°bor√ļs hadi- √©s hadifogolynapl√≥ja n√©h√°ny h√≥nappal ezelŇĎtt ker√ľlt a Zr√≠nyi Kiad√≥hoz. A mintegy 2500 g√©pelt oldalt kitevŇĎ napl√≥ t√∂bb mint n√©gy √©v esem√©nyeit mutatja be. Felid√©zi az √©rz√©seket, a rem√©nyt, a megpr√≥b√°ltat√°sokat √©s a h√©tk√∂znapokat, amelyeket a katon√°k a csatamezŇĎn, a hadifoglyok pedig a szib√©riai t√°borokban √©ltek meg. A napl√≥ szerkesztett v√°ltozat√°t j√ļniusban adta ki k√∂nyv form√°j√°ban a Zr√≠nyi Kiad√≥. …¬† A blogon eg√©szen 2018. november 17-ig ‚ąí mindennap egy-egy √ļj bejegyz√©st tesz√ľnk k√∂zz√©. Felid√©zve a sz√°z √©vvel ezelŇĎtti t√∂rt√©n√©seket, valamint tisztelegve a hŇĎs√∂k √©s az √°ldozatok eml√©ke elŇĎtt. “

Ha valaki nem a t√∂rt√©nelem k√∂nyvek elborult √°ltal√°nos√≠t√°sait √©s egyoldal√ļ r√©skit√∂lt√©seit szeretn√© abszolutiz√°lni, √≠me egy nagyszerŇĪ lehetŇĎs√©g egy elsŇĎdleges forr√°sb√≥l inform√°l√≥dni.

http://www.honvedelem.hu/hadifogolynaplo/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozz√°sz√≥lhat a WordPress.com felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Twitter kép

Hozz√°sz√≥lhat a Twitter felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Facebook kép

Hozz√°sz√≥lhat a Facebook felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.