Vatikáni fegyverkezés

A bíboros orosz katolikus katonákat látogatott meg.

A bíboros orosz katolikus katonákat látogatott meg.

Csalódást fogok okozni azoknak, akik vatikáni fegyverkezésről, esetleg a Szentszék fegyvergyárakban lévő részvényeinek részesedéséről szeretne olvasni itt.

Ellenben írnék itt egy bíborosról, akinek a képe futótűzként kezdett terjedni a neten, közösségi oldalakon. A legtöbb aláírás a katolikus egyházat kezdi ki, de vannak, amik általánosan a vallásról írják, hogy milyen kétszínű és álszent. Hol is változott meg a világ? Még mindig Tomori Pálok és Kapisztránok vezetik a seregeket, csak ma már a világ megváltozott és – ahogy a képaláírások sejtetik – a Beretta gyár részvényeseiként.

Fotós, fényképész (melyik helyes?) szakértőket kellene megkérdezni, hogy milyen ügyeskedéseket tudnak csinálni ma már elkapott pillanatokkal. Elég ha megnézünk egy napi- vagy hetilapot: ugyanazt az alkalmat teljesen más elkapott pillanattal egészen másképp tudják értelmezni. Nem kell más, mint rásegíteni szöveggel.

Így járt a fenti kép is. A helyzet, amelyet a kép ábrázol kevésbé izgalmas konteós téma. A valóság ugyanis az, hogy Józef Glemp bíboros Oroszországban járt hivatalos diplomáciai úton, ahol sor került egy laktanya és a benne lévő katolikus katonák meglátogatására is. A helyzetből fakadóan megmutogatták neki az egyik legmodernebb puskájukat is, ami egy Dragunov SVD. (forrás: http://www.uccronline.it/2012/02/26/ennesima-bufala-anticlericale-smentita-lo-ior-e-le-armi-beretta/)

Tomori és Kapisztrán esete ennyire nem egyszerű, de őket se írjuk le 21. századi pacifista legyintéssel, írok majd róluk is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.