KFOR keresztelŇĎ

Kor√°bban m√°r √≠rtam egy afgatniszt√°ni keresztelŇĎrŇĎl.¬† A keresztelŇĎ nem mag√°n√ľgy – √≠rtam ott. A KFOR-ban t√∂rt√©nt keresztelŇĎ is j√≥l mutatja, hogy ezt sokan meg√©rtik. A k√©pek √©s a sz√∂veg suggalma alapj√°n fŇĎleg a portug√°lok jeleskedtek a r√©szv√©telben. Az, hogy a parancsnokok is jelen voltak a szentmis√©n √©s a keresztelŇĎn – azt gondolom – nem politikai gesztus, hanem elfogad√°sa annak a t√©nynek, hogy a vall√°s szabad d√∂nt√©s, de nem mag√°n√ľgy.

Fontos, hogy a t√°bori lelk√©szek √∂kumenikus jelleggel dolgoznak. M√°sk√©pp megfogalmazva saj√°t felekezet√ľk papjak√©nt – lelk√©szek√©nt √©s a minden emberben jelen l√©vŇĎ spiritu√°lis tapasztalatokkal dolgoznak, kereszt√©ny sz√≥haszn√°lattal preevangeliz√°lnak. A szolg√°lat saj√°ts√°ga √©s saj√°tos kih√≠v√°sa is √©ppen ebben rejlik: egyszerre p√°sztora lenni a krisztusi h√≠vŇĎknek √©s eszk√∂ze lenni Istennek abban, hogy megl√°ss√°k Istent azok, akik m√©g nem l√°tj√°k. Mindezt nem egy hivatal anyagi √©s szellemi falai m√∂g√∂tt, hanem szoros egym√°s mellett √©l√©s mellett.

√ćgy, minden keresztelŇĎ elsŇĎsorban Isten munk√°ja, ugyanakkor egy-egy lelk√©sz szolg√°lat√°nak k√∂vetkezm√©nye is. M√©g akkor is, ha ez ut√≥bbi soha nem fogja fel√ľlm√ļlni az elŇĎzŇĎt.

forr√°s: haon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozz√°sz√≥lhat a WordPress.com felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Twitter kép

Hozz√°sz√≥lhat a Twitter felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Facebook kép

Hozz√°sz√≥lhat a Facebook felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.