ROZSÉ ATYA ÚJRA AZ ISKOLÁBAN

Kálinger Roland lelkész századosról már írtam keresztelő, karitatív szolgálat és megannyi más kapcsán. Nem csoda, hogy Afganisztánból hazatérve sem változik a helyzet és a világháló egyes pontjain a google bele-bele akad a nevébe. Persze nemcsak a google, ami az információt elővarázsolja: van RSS meg nyomtatott sajtó, meg persze élő személyek és ha már RSS-t említettem: tematikus linkgyűjtemények, találatfigyelők stb. Mindezzel együtt inkább csak a blogra szánt idő, ami átjut a legfőbb szűrőn: a szerkesztőén.

Ma három képet és egy rövid képaláírást osztanék meg. Sajnos nem tudtam többet kinyomozni róluk, így marad az alapinformáció és ami látszik. Rozsé atya hazatérve 6. és 7. osztályos tanulóknak tartott élő történelemórát, helyőrsége városában Szolnokon. A gyerekek szemmel láthatóan nem unalmas előadással lettek gazdagabbak, hanem kész drámát élhettek át az (afgán) helyiek és a katonák “bőrébe” bújva. Persze mindezt jó értelemben.

Ismerős lehet mindenkinek a katonasuli program, lassan az egész országot átjárja a katonai-honvédelmi oktatás. Bizonyára ez nem annak része, de az is biztos, hogy rosszat nem éppen tesz majd neki. A lényeg azonban talán az, hogy itt nemcsak egy katonától hallanak valamit, hanem lelkésztől is, aki bizonyára egészen más szemmel is nézte és élte meg azt a világot, melyet mi a legtöbben csak filmekből és híradókból ismerünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.