9/11

Q33N

A wingdings karaterei Q33N-t beírva. Régen amolyan közemailon forgott, hogy ez nem lehet véletlen. (hiszen ez volt az egyik gép azonosítója, ami belerepült az épületbe – jóllehet sehol nem találtam bizonyítani, hogy tényleg ez volt a kód.)


(fotó wikipedia) bejelentik: a pentagon működik
Illetve George W. Bush történelmi beszéde.

Szeptember 11 még azoknak is maradandó emlék, akik nem tartják jelentősnek azt a napot. Tény, hogy nem kevés hasonló eset történt már a világban, amire nem figyel oda a média. Érdemes azonban észrevenni, hogy minden út Rómába vezet. Az USA még mindig a világ figyelmének központja, és nem véletlenül.

Két dologra hívnám fel a figyelmet a blog témáját is szem előtt tartva. Az egyik már korábban megírt bejegyzésem, amely már a WTF összedőlésével kapcsolatos tűzoltó lelkészről szól.

A másik a United 93-as jelzésű repülőgép. Az USA-ban hősöknek tartják a rajta utazókat, sőt film is készült a történetéről, hiszen az egyetlen gép volt az eltérítettek közül, amelyik nem érte el célját (vagyis nem csapódott be oda, ahová szánták).

Ha nem is látta volna valaki a filmet, akkor is személyesebb a dolog, ha megnézi ezt az oldalt. Ők azok, akik minden bizonnyal képesek voltak megakadályoni a gépet abban, hogy elérje célját. És persze ők azok, akik a géppel együtt becsapódva a földbe meghaltak.

Kettőjüket kiemelném: az egyik az első tiszt, LeRoy Homer, katolikus iskolákba járt, aztán katona lett hosszú évekig (százados rendfokozatig), sőt halálakor tartalékos őrnagy volt már a Légierőnél. Korábban szolgálat az iraki háborúban (vélhetően már) pilótaként , aztán Szomáliában hajtott végre támogató feladatokat (egyes írások szerint humanitárius akciókat.)

Patrick Joseph Driscoll négy évig szolgált egy rombolón a koreai háborúban, egykébként nagy hegymászó volt, aki szerint a hegytetőn olyan lenni, mintha egy templomban lennénk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.