Hadi tűzoltók

A tűzoltó szoglálat, vagy ahogy menőbben hangzik a lánglovagok élete nem éppen nyugodt, biztonságos és könnyed. Az sem teszi könnyebbé ezt, hogy manapság a tűzoltóság nemcsak a tűz oltásával foglalkozik.

Vannak olyan országok, ahol a lelkészség jóval kiterjedtebb és átfogóbb módon van jelen mint hazánkban. Például egyetemen, börtönben, egészségügyben, parlamentben (pl. John Boehner), cégeknél, sporkluboknál (pl. Lipp László) és nem utolsósorban a tűzoltóknál.

Amerikában (mint manapság elég sok mindenben) ez is példaértékű, de legalábbis nagy erőkkel működik. Mindehhez jön az is, hogy mivel minden seregben dogoznak tűzoltók, így a tábori lelkészek kicsit egyben tűzoltó lelkészek is.

Talán a világ leghíresebb tűzoltólelkésze Mychal F. JUDGE. A 2001-es, az ún. 9/11-es támadás áldozata lett, amikor tűzoltókkal együtt a romhalmok alatt maradt.

Biztos vagyok benne, hogy nemcsak a tűzoltók szemében, hanem az egyházéban is nagy tiszteletben lenne, és a boldogok közelében járna, ha nem lett volna életében az egyház álláspontjával nem találkozó tevékenysége főleg saját életére vonatkozóan, sajátos lobbicsoportok tagjaként.

A fenti kép világhíres lett, amelyben a ferences atyát a romok alól mentik. Ha jól emlékszem a cikkekből, már nem élt. Egy könyv is megjelent róla.

Akárhogy is egy blogbejegyzést megérdemelt, van aki pedig eldönti majd, hogy ennél mérhetetlenül többet is avagy sem.

A végén pedig két kis videó: az egyiken egy tűzoltó lelkészt látni (a jó öreg Lánglovagok c. film végéről), a másik pedig az USA katonái tűzoltóként).

1:37-nél egy tűzoltó lelklész
Hadi Lánglovaok

2 thoughts on “Hadi tűzoltók

  1. Visszajelzés: 9/11 « blog H O N V É D | egy seregnyi lélek

  2. Visszajelzés: Összefoglalás 5. « blog H O N V É D | egy seregnyi lélek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.