Legyél digitális katona, akár digitális katonalelkész, vagy digitális felderítő.
Röviden digitális őrszem.digitális őrszem

Szlankó Bálint könyvbemutatóján elhangzott egy érdekes kérdés: mit tehet itthon egy civil a katonákért?

Mit tehet az átlagnál jobban tájékozott, de nem (feltétlenül) szakmabeli, aki ilyeneket hall a többségtől: zsoldosok harcolnak amerikáért magyar egyenruhában, csak a pénz számít nekik, így jártak, csak az ártatlanokat ölik odaát stb.?

A válasza az volt, hogy leginkább az segítene, ha a legkülönfélébb fórumokon kiállnának a katonákért és elmondanák azt, hogy mi miért van.

Igaz, mert a legtöbben éppen a tájékozatlanságuk, vagy rossz tájékozottságuk okán lenézők vagy előítélesek a katonákkal (főleg a  missziókban lévőkkel) szemben.

A nemrég boldoggá avatott II. János Pál meghirdetett egy digitális őrszem mozgalmat keresztények számára, akik az internetet vizsgálják és békésen, de tudatosan kiállnak hitük mellett, segítenek a tájékoztatásban.

Hasonlóan az előzőhöz, itt a katonákért kell harcba szállni. Ám nem erőszakkal, hanem okosan.

A feladat tehát:
1. Tájékozódni, olvasni, ismereteket szerezni minél többet, minél minőségibb hírforrásokból.
2. Fórumokon, úgy mint blogok, hiroldalak, netes fórumok stb. kommentjeiben megjelenni és pontosítani, tájékoztatni az embereket. Ha kell, okkal persze, de megvédeni a Honvédséget és a katonák becsületét.

Hogyan:
1. Mindig békés hangnemben, soha nem támadva, objektíven, pártpolitikától mentesen.

 A feladat önkéntes és rendívül rugalmas. Akkor lehet csinálni, amikor akarod, annyit amennyit akarod és nem kell hozzá semmi más, csak te, a legtöbb esetben az internet és egy-egy esetben az, hogy elmenj egy ilyen témájú fórumra.

Erőt, Egészséget új kezdeményezésünk tagjainak!

Reklámok