Akikről most írok, azok katonák, akik az Északi-sarkot szeretnék meghódítani. Persze már ez is érdekes lehet sokunk számára, de ha ezt megfejeljük azzal, hogy mind háborús sérültek, akkor válik igazán izgalmassá a dolog.

Egy maroknyi katona elhatározta ugyanis…

Élő szövet fémvázon – mondjuk a Terminátor sorozat óta viccesen. Ám a vicc néha egészen komollyá válik. Amerikai (és szövetséges) katonák több ezren haltak már meg afgán földön, ám legalább ennyi (ha nem több) a sérültek száma, akik esetében nemcsak horzsolásról beszélhetünk. Valamelyikük a kezét, valamelyikük a lábát vesztette, valamelyikük egészen más helyen és formában sérült meg. Az ő rehabilitációjuk és gyógyításuk egy külön szakmai ággá nőtte ki magát az óceánon túl.

Egy maroknyi harci sérült katona elhatározta, hogy nem feladják a teljes életet, mert ők nemcsak addig voltak katonák, amíg mindenük használható volt, hanem ők katonák maradnak, amíg egyetlen sejtjük is él és mozog.

Ez az életszeretet és erő, ami bennük van, nagy bíztatás azoknak, akik nem sérültek. Szinte ordít róluk, hogy az élet élet: éld!

Reklámok