A Major General (vezérőrnagy) az amerikai (USA) szárazföldi seregének vezető tábori lelkésze. A többi fegyvernemhez tartozó vezetőt itt látni. Vallását tekintve baptista (azon belül az USA legtöbb baptistáját felölelő ágának tagja). Fiatal korában a tűzérségnél vállalt katonai szolgálatot. 38 éve szolgál az USA seregében.

Ha valakit érdekel a történelem, annak érdekes lehet ez az oldal, ahol a vezető tábori lelkészek vannak felsorolva (képpel) 1920 óta.

A hírekbe azért került be most, mert meglátogatta amerikai katonáit Afganisztánban.

Carver Jézusról beszélt a katonalelkészeknek és segítőiknek. Példaként hozta fel Jézust és a lábmosást, szerinte a lelkész és a vezető lelkész között annyi csak a különbség, hogy utóbbinak nagyobb a kendője, mert több lábat kell mosnia vele.

A másik érdekesség a First Cup. (Első Csésze klub?), ami azt szolgálja, hogy a bevetésekből visszatérő katonák találjanak egy nyugis helyet, ahol pihenhetnek, nyugodtan olvashatnak, filmet nézhetnek, vagy éppen Bibliát olvashatnak és vallási szertartásokat is tarthatnak.

Ez utóbbi azért is lényeges, mert – talán meglepő – de az amerikai tábori lelkészeknek is ritka, ha egy saját helységük lehet, ahol vallási szertartásokat tarthnak. A legtöbbször valamilyen közös helységet keresnek hozzá egy olyan időpontban, amikor nem lenne az kihasználva.

Búcsúzásnál a következőket idézte:

But seek first his kingdom and his righteousness, and all these things will be given to you as well.

Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá! Mt6,33

fotó(forrás): dvidshub.net

Reklámok