Lelki gondozás és Afganisztán

Egy érdekes cikk jelent ma meg a honvedelem.hu-n. Lackner Pál tábornok, tábori püspök már jó ideje Afganisztánban van, igaz nem a PRT-ban, hanem Kabulban. A cikkből úgy olvasható ki, hogy nincsenek 150-en ott, csak ha a környéket is beleszámítjuk.

Az MH Lelkigondozói Elem teljesen új információ. Hogy ezt minek a mintájára, és ki találta, ki arról semmit sem találni, semmilyen hivatalos (vagy nem hivatalos) honlapon.

Ami kiderült róla:

– kizárólag a Baghlan tartományon kívüli területekre szól. (tehát Mazar, Kabul, Herat, Kunduz és a Warehouse)

– vezetője a protestáns tábori püspök (mindig, vagy csak most, amíg ott van?)

– lelkész kollégák támogatása (na ez egy különösen érdekes kérdés, mivel szinte biztos, hogy nem magyar lelkészekről van itt szó.)

Több itt a kérdés tehát mint a válasz. Mindenesetre köszönjük Kalamár főtörzszászlósnak a cikket, hogy legalább tudomásunkra juthat ilyesmi.

Mivel a ktp.hu-n semmi sem olvasható erről, feltételezem, hogy protestáns kezdeményezésről van szó, kérdés, hogy annak szánták-e, illetve, hogy mi lesz ezzel, ha a püspök (meglehetősen hamarosan) hazajön.

Reméljük nyilatkozni fog erről, meg a többiről is, mert ami tény az tény: olyan területen mozog napi szinten, ami még ma sem egy életbiztosítás.

Mi lesz a MH LE-mel? Más püspök nem megy utána az biztos, hiszen a katolikus nem katona, főrabbi meg épp nincs. (a Rabbinátusból nem is volt még senki misszióban: biztonsági okokra hivatkozva, vagy mert sokáig nem volt más rabbi a rendszerben? Nem tudni.  >> A lényeg: ) maradtak a kérdések…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.