PRÁGA és VEZETŇź TÁBORI LELKÉSZEK

Imm√°ron m√°sodszor szerveztek nemzetk√∂zi vezetŇĎ t√°bori lelk√©szek tal√°lkoz√≥j√°t Pr√°g√°ban. Nyilv√°n nemcsak amiatt ism√©tlŇĎdik e v√°rosban ez az esem√©ny mert Eur√≥pa k√∂zep√©n helyezkedik el. Persze a k√©nyelmen t√ļl l√©nyeges k√©rd√©st t√°rgyaltak a t√°bori lelk√©szet vezetŇĎi. A h√≠rrŇĎl t√∂bb sajt√≥ is besz√°molt.

Logo IMCCC 2011

A konferencia c√≠me: ‚ÄúMilitary Chaplain as Ethical Advisor‚ÄĚ vagyis a katonalelk√©szek szerepe az etikai tan√°csad√°sban. Fontos k√©rd√©s ez ugyanis, m√°r √≠rtam is r√≥la, hiszen a katonalelk√©szek szerepe nem kiforrott. Van, ahol bevonj√°k ŇĎket a katonas√°ggal kapcsolatos legt√∂bb d√∂nt√©shoz√°sba, hogy hozz√°j√°ruljanak annak etikai meg√≠t√©l√©s√©hez. √ögy mŇĪk√∂dik teh√°t mint egy k√≥rh√°z etikai bizotts√°ga, ahol rendszeresen mer√ľlnek fel etikai k√©rd√©sek.

Ezeket a konferenci√°kat 1990 √≥ta rendezik. Tal√°ltam egy list√°t is arr√≥l, hogy eddig hol, mikor rendezt√©k. √Črdekes, hogy haz√°nkban is rendeztek egy ilyet 1993-ban √©ppen a magyar t√°bori lelk√©szi szolg√°latok megalakul√°sa elŇĎtti √©vben. Val√≥sz√≠nŇĪleg ez nem is volt v√©letlen egybees√©s. M√°rcsak az√©rt sem, mivel elŇĎtte t√∂bb √©vtizeden kereszt√ľl nem is l√©tezett a Honv√©ds√©gben ilyen szolg√°lat.

A c√≠meket is √©rdemes v√©gigb√∂ng√©szni. AlapvetŇĎen minden helysz√≠n a saj√°t probl√©m√°j√°t vette g√≥rcsŇĎ al√°. V√©lhetŇĎen az etikai tan√°csad√°s a cseh seregben is aktu√°lis k√©rd√©s.

1 thought on “PRÁGA és VEZETŇź TÁBORI LELKÉSZEK

  1. Visszajelz√©s: NEMZETK√ĖZI KATONALELK√ČLSZ KONFERENCIA « blog H O N V √Č D | egy seregnyi l√©lek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozz√°sz√≥lhat a WordPress.com felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Twitter kép

Hozz√°sz√≥lhat a Twitter felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Facebook kép

Hozz√°sz√≥lhat a Facebook felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.