Benjamin Abeledo a skót egyház Reverend Benjamin Abeledolelkésze. Ezen egyház a reformáció idejéből, jórészt Kálvin tanításán alapuló nemzeti reform közösség, egyház.

A cikk, amelyet ajánlok nem hoz sok újat, egyszerűen bemutat egy lelkészt, aki brit katonaként immáron többedszerre megy Helmand provinciába, ami Afganisztán jelenleg is “forró pontjának” számít.

Olvasni róla, hogy sok helyükön nincs külön hely a vallásgyakorlásra, így az istentiszteleteket az étkező sátorban tartja, amikor abban éppen nem dolgoznak.

Nagy feladata, amikor az elhunyt katonákat kell búcsúztassa és nagy szükségét is érzi jelenlétének olyankor is, amikor a katonáknak ki kell adniuk magukból a bennük lévő fájdalmakat, megválaszolatlan kérdésekből fakadó nehézségeket.

A blog címe azért született, mert Abeledo állítása szerint munkájával a mennyiséget nem, de a minőséget befolyásolja, és sokszor ez a döntő.

(a Victoria Cross pedig a brit gyarmatbirodalom utódországainak legnagyobb katonai kitüntetése, amiből négy tábori lelkésznek is kijutott már.)

Reklámok