Örök lelkészi mező

Hazai médiák (tudom: médiumok) nem foglalkoztak vele, de a blog témája miatt lényeges hír, hogy az amerikai hadsereg Vietnam óta néhány nappal ezelőtt elvesztett egy újabb tábori lelkészt egy IED (=lényegében egy útszéli bomba) által. A hírek szerint utoljára – amerikai tábori lelkész -Phillip Nichols személyében halt meg 1970-ben egy vietnámi bomba (gránát?) által.

t1main[1] 

Dale Goetz százados (army captain) 43 éves volt, három gyermekkel és a feleségével.

2000 óta volt katona, már másodszorra volt Afganisztánban (ahol felrobbant). 2004-ben pedig egy évet töltött Irakban. A 66-os páncélos ezred (66 th Armor Regiment) tagja volt.

Azért ehhez hozzátennék információt. Jelenleg 400 lelkész (amerikai) van Irakban és Afganisztánban és 2800 körül vannak összesen az amerikai hadseregben a legkülönfélébb felekezetekből. Valóban: én sem tudok arról, hogy harci esemény következtében (beleértve a bombákat is) meghalt volna lelkész. Azonban van olyan, aki életveszélyesen megsérült.

Ilyen például H. Timothy Vakoc őrnagy (army major), aki 2004-ben szintén egy útszéli bomba miatt teljesen lerokkant. 2009 júniusban halt meg, vagyis évekig csak különféle eszközökkel és ápolók mellett tudott élni.

eaf0e68d-846a-4833-9a61-2576[1]

Szerintem őt is bele illenék számítani a fenti kategóriába, de nem teszik. Hogy miért nem, csak találgatni tudok, ugyanakkor felmerül a kérdés is, hogy vajon hány ilyen van még, akikről nem is tudok.

1 thought on “Örök lelkészi mező

  1. Visszajelzés: Halott katona « blog HONVÉD | egy seregnyi lélek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.