Toborzóvideók – NAVY

Egyszer szívesen írnék egy tanulmányt a toborzó videók lélektani hatásáról, bár nem hinném, hogy ezt még ne tette volna meg senki. Hazánkban sajnos alig van ilyen, ellenben sok külföldi példa van a videómegosztó oldalakon. Az USA ebben mindenképpen elől jár, nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is.

A U.S. Navy egy új “toborzó” reklámfilmje az Army Stronghoz, vagyis a U.S. Armyhoz reklámfilmjéhez hasonló, inkább lágy zenét, tehát inkább a dicsőségre, tiszteletre, az erőre koncentrál, az erősség, az agresszió stb. helyett. Az, aki "elvből” szeretne katona lenni, vagy úm. hivatást érez rá, annak sokkal inkább az ilyenek jönnek be. Azért akad a neten néhány heavy metalos reklámfilm is, de az valószínűleg a túlhormonizált serdülő fiúk egy részét tudja “csak” behalászni.

Lefordítottam a szöveget magyarra, figyelve arra, hogy így is jól hangozzék. Alatta ott az eredeti is.

A hívás: szolgálni. Nincs hangja, mégis csendben hallani e becsületbeli áldozatról azoktól, akik előttem szolgáltak. E hívásnak nincs alakja, mégis láttam azon nők és férfiak szemében, akik végtelenül bátrabbak és motiváltabbak mint mások. E hívásnak nincs súlya, mégis van, hogy érzem a kezeimben. Hivatásomnak érzem, hogy ezt a szívemhez közel tartsam, mialatt a hazám biztonságban lesz és a szerencsétlenül jártak kínjai enyhülnek. E hívás egyszerre láthatatlan és mégis állandóan jelen van, és azok számára, akik válaszolnak e hívásra: a hazájukért, a bajtársaikért és önmagukért, ez lesz a legerősebb erő a földön.

"The call to serve, it has no sound, yet I have heard it in the whispered retelling of honorable sacrifices made by those who have served before me. The call to serve has no form, yet I have clearly seen it in the eyes of the men and women infinitely more courageous and more driven than most. The call to serve has no weight, yet I have held it in my hands.
I will commit to carry it close to my heart until my country is safe and the anguish of those l ess fortunate is soothed. The call to serve is at once invisible and always present, and for those who choose to answer the call, for their country, for their fellow man and for themselves, it is the most powerful force on earth."

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.