Brian Kane katonalelk√©sz U.S. National Guard

Brian Kane Brian Kane katolikus pap. A Fremont Tribune k√©sz√≠tett vele egy interj√ļt. Az amerikai t√°bori lelk√©szek t√∂bb dologban k√ľl√∂nb√∂znek az itthoniakt√≥l:

1.) ŇĎk egy√°ltal√°n nem viselnek fegyvert. (van egy Chaplain Assistant – lelk√©sz seg√©d -, aki mindig mellett√ľk van, ŇĎ viszont √°llig felfegyverezve ūüôā ) | a magyar katonalelk√©szek bizonyos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt viselhetnek √∂nv√©delmi fegyvert.

2.) az USA szerepv√°llal√°sa miatt nem ritk√°n vannak harci helyzetben. Nincsenek ugyanis a t√°borhoz k√∂tve, a katon√°kkal kij√°rnak a j√°rŇĎr idej√©re.¬† | haz√°nk t√°bori lelk√©szei jobban a t√°borhoz k√∂t√∂tten √©lnek (igaz, nem teljesen) √©s b√°r h√°bor√ļs k√∂rnyezetben, de nem harci k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt dolgoznak.

3.) rengeteg mis√©t mondanak. (Kane 10(!) kar√°csonyi mis√©t mondott 31 √≥r√°n bel√ľl. | a magyar katolikus t√°bori lelk√©szek sokkal kisebb l√©tsz√°m k√∂z√∂tt dolgoznak, kevesebb gyakorl√≥ h√≠vŇĎ k√∂z√∂tt, √≠gy ig√©ny se lenne ennyi mis√©re, (de a t√°bori lelk√©sz szem√©ly√©re tekintettel tal√°n az amerikai nem is k√∂vetendŇĎ p√©lda.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozz√°sz√≥lhat a WordPress.com felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Twitter kép

Hozz√°sz√≥lhat a Twitter felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Facebook kép

Hozz√°sz√≥lhat a Facebook felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.