Brothers at War

15pk57o[1]

Mivel nálam elsőbbséget élveznek a korunkbeli háborúkat feldolgozó filmek, ezért van egy kis, átlagon felüli rátekintésem ezen típusú alkotásokra. Filmkritikus viszont nem vagyok, így csak egy-két szót egy-egy ilyen filmről. (katonai film cimkével)

A Brothers at War egy dokumentumfilm mozifilmes beütéssel. Egy fiatal férfi (a rendező) elhatározza, hogy elmegy Irakba, hogy saját szemével lássa és tapasztalja azt, amit két katona testvére megél ott.

Kétszer is kimegy, először szinte csak a monoton, és/de katonás életet látja, majd másodszorra bevetésekre is elmegy (utóbbit nem utolsósorban testvére miatt, aki szerint enélkül semmit sem tudhat arról milyen ott).

Aki hollywoodi filmre vágyik ne nézze meg, aki viszont szerette a Generation Killt és érdekli a valós helyzet, különösen, ha katona (vagy annak készül) és vár rá egy misszió, akkor mindenképpen.

7/10-et kapott nálam a film. Nagyon tetszett, ahogy bemutatja az igazi harcot. Ott nincs izgalmas zene, se a sok filmre jellemző biztos mozgások, parancsok, sokszor csak a katonai összetartás marad, minden más szétcsúszik. A film a második felére kicsit fura lesz, olyan mintha nem sikerülne valami, aztán a végére izgalmas lesz, sőt kicsit “elhollivúdizálódik”. Ám tény, hogy a testvéri szeretetből kap az ember egy jókora adagot, ahogy az ott szolgáló amerikai katonák (sokszor fejetlen) életéből is.

3 thoughts on “Brothers at War

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.